I har nok fundet ud af, at jeg -særlig i vintermånederne- har en svaghed for simre- og mormormad. ;)
Og siden vi jo får en halv kalv ad gangen i fryseren, er det nok engang det der med de udskæringer, man normalt ikke finder i butikkerne.
Denne gang var det bankekød.
Jeg brunede kødet af, krydret med salt og peber. Tog kødet op. Brunede et stort løg i halve skiver. Så på med kødet igen. Tilsætte ca 2 dl rødvin, bouillon til det dækkede kødet. Derudover tilsatte jeg 5 laurbærblade, 10 sorte peberkorn og 5 tørrede enebær.
Retten simrede i 1,5 time ved svag varme. Tilsidst inden serveringen hældte jeg lidt fløde på og en anelse kulør.
Hertil fik vi blomkålsmos. Og derudover flødestuvet savoykål.
En herlig vinterret! ;)
God mandag aften derude! Håber I hygger jer med stearinlysene tændt inde i varmen! ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar