Igår eftermiddags var jeg hos en veninde til kaffe. Det var såå hyggeligt!
Jeg stod for kagen. Jeg havde en ide om en kage jeg lavede "før i tiden." Så vidt jeg husker, var det Ole fra Lagkagehuset, der lavede den i Godmorgen Danmark en gang. Målet var at nå lidt der henad.
Den blev absolut god, men næste gang skal den lige have lidt mere kanel.
Jeg lavede i en 18 cm springform.
Æbletærte på lchf:
Bund: 2 æggehvider, 50 g finthk mandler, 50 g Dr Oetker mandelmel, 50 g Sukrin+
Kanelremonce: 25 g blødt smør, 1 tsk Sukrin+, 1 tsk kanel
Vanillecreme: 2 æggeblommer, 1 tsk Sukrin+, 1,5 dl fløde, 1 tsk vanille
1,5 æbler, skrællet i både
Bund: hviderne piskes, mens Sukrin tilsættes lidt efter lidt, til fast skum. Mandelmel og mandler vendes i.
Fordel dejen i en smurt springform. Forsøg evt at fordele dejen lidt op af siderne, så du får lidt fordybning i midten. Bag i ovnen v/200 grader i ca 15 minutter.
Kanelremonce: imens laves remoncen ved at alle ingredienser røres sammen. Kom remoncen i en lille frysepose.
Vanillecreme: alle ingredienser kommes i en kasserolle og piskes sammen. Kog op under omrøring, til det begynder at tykne lidt. Tag af varmen.
Istandgjorte æblebåde lægges på den varme bund. Klip et hul i det ene hjørne af fryseposen. Fordel remoncen henover æblebådene. Herefter fordeles vanillecremen over, og tærten sættes tilbage i ovnen i 15-20 minutter.
Server lun med flødeskum. ;)
I aften kommer der gæster til middag, så nu går jeg snart i køkkenet for at forberede lidt god mad! ;)
God lørdag! ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar