søndag den 20. maj 2012

Interessant læsning... ;)

På siden http://www.kostmedmere.dk/ har jeg idag læst noget interessant. det synes jeg, der ville være spændende for andre at læse også, så her kommer det:

Kulhydratfattig kost for sundhed og vægtreduktion - lchf

Ca 1/4 af den svenske befolkning (23%) forsøger at tilpasse sin kost til lchf. 5% har lagt helt om til lchf. Det viser en forbrugerundersøgelse foretaget af analysefirmaet Demoskop ud fra en rundspørge til 1.000 repræsentativt udvalgte personer.

Samtidig kan man i Sverige notere, at antallet af nydiagnosticerede diabetikere er faldende - modsat fx i Danmark.

Det svenske livsmedelsverket og Folkhälsoinstituttet anbefaler fortsat letmælk, letmargarine og påstår at hvidt brød er bedre end ingen brød, da brød giver mættende kulhydrater.

Sødt gør sur, urolig og tyk - fedt gør sød, fredelig og slank!

LCHF definitionen:
Streng lchf diæt: Max 10 gram kulhydrat pr dag (ca 2 energi%)

Normal lchf diæt: Max 25 gram kulhydrat pr dag (ca 5 energi%)

Øvre grænse for lchf diæt: Max 50 gram kulhydrat pr dag (ca 10 energi%)

Kulhydrat reduceret kost / liberal lchf: Max 100 gram kulhydrat pr dag (ca 20 energi%)


Hvis man vil holde sig til lchf kost, vil det være umuligt at nå op over kulhydratgrænserne ved blot at spise grøntsager, der har udviklet sig over jordoverfladen. Vil man fx nå op på 20% kulhydrat i retten, skal der tillægges omkring 3 kg grøntsager, der udvikler sig over jordniveau.
Til eksempel skal du spise 60 portioner kogte asparges (500 portioner konserves asparges, svarende til ca 17,5 kg - til hvert måltid!) Du kan også klare det med 55 kg kogt spinat - pr måltid!

Hvor meget kulhydrat, man vil spise, er selvfølgelig den enkeltes valg. Har man metaboliske problemer (d.e. overvægt, nedsat insulinfølsom, hjerte-kar-sygdom, åreforkalkning) altså forstyrrelser i kulhydratomsætningen og insulinbalancen får man mest ud af at tilpasse sin kost til den ovenstående definition.

Og hvor meget spiser man? Man spiser, når man er sulten, og holder op med at spise, når man ikke længere er sulten. For at kunne mærke dette, er det vigtigt at tage sig tid til at spise, så maven kan nå at fortælle dig, når den har fået nok.

Nogle "fjollede pattedyr" spiser som hobby, af sociale hensyn, fordi de ser TV, for fælles hygge - det svarer til at tanke bilen selvom tanken er fuld - resultatet er synligt!

Kulhydrater = sukker og stivelse! Kulhydrater er sukkerkæder.

Eftersom man ikke forhøjer blodsukkeret på en kulhydratfattig kost, udebliver øgningen af insulin, der ellers ville følge af et højt blodsukker. Insulinet sænker nemli blodsukkeret hurtigt, hvilket resulterer i, at man hurtigt føler sig sulten igen efter et måltid. Insulinet lagrer derudover fedt og blokerer fedtforbrændingen. Insulinet omdanner overskydende kulhydrater til fedt!

Kroppen fremstiller det blodsukker, den skal bruge fra proteiner i føden. Man opnår derved et stabilt passende blodsukker istedet for de blodsukkersvingninger, kulhydrater forårsager.

Fedtforbrændingen giver energi til musklerne, og selv hjernen kan bruge produkter fra fedtforbrændingen, ketoner, som energi.

Hvis man spiser en passende mængde fedt og proteiner sammen med mange grøntsager, giver det få kalorier og man går ned i vægt uden at mærke en nagende sult.
Forskningen viser, at det ikke er farligt at øge andelen af fedt og proteiner i kosten.

Håber I finder det ligeså interessant som jeg!? God søndag! ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar