søndag den 20. maj 2012

LCHF brød - ny udgave

Siden det gik op for mig, at vi kan bruge klid, har det været meningen, at jeg ville forsøge mig med et brød med klid.
Her kommer opskriften til 1 brød:

1 dl sesamfrø, 2 dl solsikkekerner, 1 dl klid, 4 spsk hørfrø, ca 2 dl revet ost, 8 æg, 4 tsk HUSK, 1 tsk salt, 2 tsk bagepulver.

Pisk æggene luftige og tilsæt salt, bagepulver og HUSK. Tilsidst tilsættes kerner, klid og revet ost. (Jeg brugte Emmentaler ost)
 Lad blandingen hvile på køkkenbordet i 5-10 minutter, så den lige bliver lidt fastere.

Hæld i en bageform med bagepapir.

Bag i 25 minutter v/ 200 grader.

Note# Tror næste gang, jeg vil skære ned med et par æg, men det er jo en smagssag. Drengene har godkendt det! ;)

6 kommentarer:

  1. Når du skriver klid. Er det så hvedeklid eller havreklid? Og i så fald hvor får man havreklid?
    Ellers tak for en rigtig god side:-)

    Vh Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Klid fås i både havre og hvede, i kvickly

      Slet
  2. Hej Helle ~

    Det er hvedeklid, jeg har brugt. det fåes mange steder, det har du sikkert fundet ud af. Havreklid har jeg ikke undersøgt, hvordan det er med kulhydratindhold etc, så det har jeg ikke kendskab til.
    Dejligt, du er glad for siden! ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Line.
      Tak for svaret. Så gør det det hele meget nemmere at lave :-)
      Vh Helle

      Slet
  3. Hej Line.
    Jeg har prøvet at lavet den helt glutenfri, og erstattet klid med mandelmel- og kun de 6 æg. Det er en stor succes. Tak for at dele

    SvarSlet
  4. Hej Line, hvordan er det med det her brød, er det til "kun en gang i mellem" eller er værdierne ok til lchf?

    SvarSlet