torsdag den 13. september 2012

Aftenens tallerken

I aften er sønnen og jeg alene igen. Men vejret er tilpas koldt til at jeg synes, vi trænger til ordentlig varm mad om aftenen! Bbbrrrr...!!

I aften fik vi karbonader - altså ikke den rigtige variant fra 'gamle dage' med mosede kartofler i farsen og paneret i rasp... Bare almindelig kalv- og flæsk formet til bøffer, krydret med salt og peber og stegt i (rigeligt med) smør. ;)
Som tilbehør ville jeg egentlig lave noget med blomkål, men da jeg glemte at købe det tidligere idag, besluttede jeg mig for at bruge, hvad der var i grøntsagsskuffen. Det blev til en gulerod groftrevet og en porre fintsnittet, op i en gryde med lidt fløde og et skvæt bouillon og så koge godt ind. Dertil svitsede jeg en halv pakke champignons i skiver, krydrede med salt og peber. Og sidst - men ikke mindst - var jeg lige blevet forsynet med en sending lækre cherrytomater fra svigerfars bugnende drivhus, så der måtte selvfølgelig nogle af dem på tallerknen også. ;)
Et dejligt, velsmagende måltid!

God torsdag aften derude! ;)

4 kommentarer:

 1. Uhm... Man skulle næsten tro at vi havde snakket sammen om om aftensmaden. Vi fik også karbonader i går aftes :) -og jeg havde husket at købe blomkål... Så det blev til karbonader med blomkålsmos og peberfrugtsovs :) Karbonader er altid et hit!
  Hvordan smagte de porrer/gulerødder? var det godt?

  SvarSlet
 2. Ha ha pudsigt Mette! ;)
  Jamen det smagte ganske enkelt himmelsk! Selv sønnen på 11, en rigtig præ-teenager, som ofte kan have sine skeptiske meninger om vores nye livsstil, var begejstret! Det siger vist egentlig mere end mange ord! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må da helt klart prøves så! tak for tippet :)

   Slet
 3. Så fik jeg testet sovsen af porrer og gulerødder Jeg tilføjede lidt tørret timian. Wow.. det smagte godt! Det er ikke sidste gang den kommer på bordet!

  SvarSlet