Siden det gik op for mig, at vi kan bruge klid, har det været meningen, at jeg ville forsøge mig med et brød med klid.
Her kommer opskriften til 1 brød:
1 dl sesamfrø, 2 dl solsikkekerner, 1 dl klid, 4 spsk hørfrø, ca 2 dl revet ost, 8 æg, 4 tsk HUSK, 1 tsk salt, 2 tsk bagepulver.
Pisk æggene luftige og tilsæt salt, bagepulver og HUSK. Tilsidst tilsættes kerner, klid og revet ost. (Jeg brugte Emmentaler ost)
Lad blandingen hvile på køkkenbordet i 5-10 minutter, så den lige bliver lidt fastere.
Hæld i en bageform med bagepapir.
Bag i 25 minutter v/ 200 grader.
Note# Tror næste gang, jeg vil skære ned med et par æg, men det er jo en smagssag. Drengene har godkendt det! ;)
Når du skriver klid. Er det så hvedeklid eller havreklid? Og i så fald hvor får man havreklid?
SvarSletEllers tak for en rigtig god side:-)
Vh Helle
Hej Helle ~
SvarSletDet er hvedeklid, jeg har brugt. det fåes mange steder, det har du sikkert fundet ud af. Havreklid har jeg ikke undersøgt, hvordan det er med kulhydratindhold etc, så det har jeg ikke kendskab til.
Dejligt, du er glad for siden! ;)
Hej Line.
SletTak for svaret. Så gør det det hele meget nemmere at lave :-)
Vh Helle
Hej Line.
SvarSletJeg har prøvet at lavet den helt glutenfri, og erstattet klid med mandelmel- og kun de 6 æg. Det er en stor succes. Tak for at dele
Hej Line, hvordan er det med det her brød, er det til "kun en gang i mellem" eller er værdierne ok til lchf?
SvarSlet