tirsdag den 18. september 2012

Laks på grøntsagsbund

I aften er sønnen afsted, men så er manden hjemme et smut, så når vi to gamle nisser sidder alene og spiser, skal det helst være noget med fisk, siden sønnen pure nægter at spise det.

I aften lavede jeg en ret inspireret af Familie Journalens lavkarboskole.

Her får I opskriften, som jeg lavede den.

Laks på grøntsagsbund:
1 lille halvt fintsnittet spidskål, 2 groftrevne gulerødder, 1 fintsnittet porre, 3½ dl fløde, 200 g pikant flødeost, 4 laksefileter

De istandgjorte grøntsager blandes i et ovnfast fad. Pikantosten røres med fløden til jævnt. Fordel det meste af blandingen over grøntsagerne. Sæt i ovnen i en halv times tid. Læg laksestykkerne henover grøntsagerne og hæld det sidste af fløde-osteblandingen over fiskene.
Sæt tilbage i ovnen i 10-15 min.

Hertil lavede jeg en lækker blomkålsmos. For at lave et lille twist på den sædvanlige, smagte jeg den til med en all-round grill krydderi fra Santa Maria.

Et lækkert og velsmagende måltid! ;)

Lidt senere har jeg et forsøg igang med noget med æbler mm...det hører I nok mere om senere eller imorgen. Nu står den på lidt kvalitetstid med manden! ;)

God tirsdag aften derude!

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Hej :-)

    Hvor mange grader skal ovnen være og er det med eller uden varmluft?

    Mvh Rikke

    SvarSlet