mandag den 20. august 2012

6 skridt for nybegynderen



Stødte på endnu en artikel af Laura Dolson, som jeg tænkte kunne være hjælp og inspiration for andre... så her kommer den oversat til dansk. God fornøjelse! ;)



Du har besluttet dig for at reducere kulhydraterne i din kost. Og hvad så nu? Det er på tide at tænke lidt fremad, så du får de bedste chancer for succes. Her er 6 gode råd til at give dig bedst mulig start. 
low-carb pyramid

1.) Få viden.

Læs om forskellige lav-kulhydrat diæter, eller fokuser på én. Det ideelle er, at læse en af bøgerne og blive bekendt med grundprincipperne. Vigtigst af alt, fald ikke i fælden med de mest almindelige myter om at spise lav-kulhydrat kost, som fx at siden der ikke spises frugt eller grøntsager, så kan det ikke være sundt, det må bestemt være kedeligt osv. 
Som det er med alle andre måder at spise på, kan lav-kulhydrat kost være sundt eller ikke, afbalanceret eller ikke, og der er bestemt ingen grund til at det skulle være kedeligt! Vær kun helt tryg! Videnskaben er på lav-kulhydrat-siden - måske ikke for alle men for mange af os.

2.) Start med enkle ændringer.

Mens du tilregner dig viden om lav-kulhydrat kosten, kan du begynde at lave nogle ændringer ift. at minimere usunde kulhydrater i din kost. Vælg en eller to ting, som ændres, ad gangen. Du bliver sikkert overrasket over, at nogle resultater kan opnås med mindre indsats, end du ville have troet.

3.) Bestem dig for en fremgangsmåde.

Der findes ikke kun én lav-kulhydrat diæt. De populære udgaver omfatter forskellige kulhydrat niveauer og valg af mad. Dog er det grundlæggende for dem alle, at man skærer mest muligt sukker og stivelse væk fra sin kost. Igen er et af de bedste råd at læse en af bøgerne - gå på biblioteket og se dig omkring, og koncentrer dig så, om noget, der ser "spiseligt" ud for dig. Generelt kan alle de populære bøger skaffes online få rimelige penge.
Alternativt, hvis du bare ved med dig selv, at du ikke er typen, som får læst en bog og vil følge en andens idé for en kur, vil "Nul hvidt kuren" fungere for de fleste mennesker. grundprincipperne her er, at du stopper med at spise madvarer med sukker, hvidt mel (pasta, brød, kage osv.), hvide ris og kartofler (nogle stopper også med mælk). Dette vil effektivt nedsætte dit kulhydrat indtag i kosten, især den højglykemiske variant. Bare husk på, at der findes også hvide fødevarer, som fx tofu, blomkål og løg, som er lav-kulhydrat og gode for dig!
En anden mulighed er at bruge min lav-kulhydrat kostpyramide som guide. Mange folk har skrevet til mig, at blot ved at følge de enkle retningslinjer den giver, har de opnået gode resultater.

4.) Bliv fortrolig med, hvad du må spise.

Det er let, at man kun kan tænke på, hvad man ikke må spise. Det er dog meget mere produktivt at fokusere på hvad du spise. I begyndelsen er det nok bedst for dig at gøre det enkelt - fx kan du bare spise det samme, som før, bare du erstatter stivelse med grøntsager.

5.) Planlæg din første uge.

Intet spænder mere ben for en ny kostomlægning, end at du når til fjerde dag, og så har du ingen anelse om, hvad du skal spise til mellemmåltid eller aftensmad. At planlægge en hel uges menuer og mellemmåltider giver det dig ro til ikke at skulle bekymre dig for næste måltid.

6.) Find støtte.

Der vil uvægerligt opstå ting og spørgsmål, du ikke havde tænkt over. De første 2 uger af en kostomlægning kan være udfordrende. Fristelsen, når man prøver noget nyt er, at man dropper det hele, når man møder den første forhindring. For at få succes, må du acceptere, at der vil komme uventede "fartdæmpere" undervejs, og indstille dig på fremover at arbejde dig igennem dem. Det er i sådanne situationer, det kan være meget nyttigt at får hjælp fra andre, som er længere fremme på vejen end dig selv.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar