onsdag den 15. august 2012

Lavkarbo vafler

I dag har der været det skønneste vejr! We love! ;) Manden arbejder langt væk og sover på pladsen nogle dage, så sønnen syntes, vi skulle hygge os...og  siden jeg sjældent gider at lave varm mad, når det er varmt, var jeg nok nem at overtale...! ;)

Jeg afprøvede en ny opskrift på lovlige vafler. Opskriften fandt jeg på en spændende norsk blog. Hvis du har lyst til at kigge forbi findes den på www.lchf-bloggen.blogspot.dk

Jeg har problemer idag med den side, jeg skriver indlægene til bloggen på...så jeg kan ikke få den til at sætte billeder ind...beklager derfor meget, at der ikke er billede af vaflerne. Hvis det er bedre imorgen, skal jeg prøve at huske at smide billedet ind.

Jeg var på jagt efter en lidt tykkere variant end den sidste jeg lavede. De har begge to smagt udemærket, den her nok lidt bedre end den tidligere. Men tykke vaffel-mumse-agtige, det bliver de altså ikke endnu...! Jeg prøver videre, og så hører I nærmere. ;)

Her kommer opskriften i hvert fald, hvis der er andre, der har lyst til at hygge sig med den... ;)
Lavkarbo vafler (6-8 hjerter)
200 g flødeost, 2 spsk Sukrin (Melis), ½ tsk kardemomme, 4 æg, 1½ tsk bagepulver, 1½ spsk HUSK.

Flødeost og æg piskes godt med elmixer, til jævnt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt.
Lade skålen står på køkkenbordet lidt, så dejen bliver lidt tykkere.

Så er den klar til at blive til vafler. Sørg endelig for ikke at hælde for meget dej i jernet ad gangen. Få sekunder efter, man har lukket jernet, koger dejen ligesom op, og det resulterer i noget værre griseri, hvis man har puttet for meget dej i...! ;)



Og så en varm TAK til alle dem, der kigger forbi! Har haft seriøs stigning i antal visninger de seneste par dage, og det er en fornøjelse at se! Det bedste er, hvis jeg kan inspirere mange flere! ;)

2 kommentarer:

  1. Elsker din blog .. Vil prøve at lave de her vafler i aften ;) hvad er det du har puttet ovenpå ?? ;)

    SvarSlet
  2. Velkommen til - og dejligt at høre! ;)
    Så vidt jeg kan se - og husker - er det flødeskum sødet med vanille og Sukrin, og lidt kogte hindbær, ligeledes sødet.
    God fornøjelse! ;)

    SvarSlet