fredag den 22. juni 2012

Kokosolie

Ovre hos Maria, fandt jeg et interessant stykke om kokosolie, som Maria selv har oversat fra svensk fra Kostrådgivarna. Det vakte min interesse, da jeg er stødt på det mange steder omkring på nettet. Manden døjer en del med slid i flere led, derfor har jeg tænkt, at det kunne være godt for ham. Og sidst jeg var i Helsekosten snuppede jeg et glas med. Jeg har lånt teksten, så I må tage det for, hvad det er, men det er i hvert fald interessant! ;)

KOLDPRESSET KOKOSOLIEIndenfor ayurveda kalder man kokospalmen for "livets træ", og den bliver brugt til både mad og medicin.

Kokosfedt smelter ved 24 grader og bliver så til olie. Den består til største del af mættet fedt, korte og middellange fedtkæder.

Kokosfedt påvirker os både udefra og indefra. Det hjælper med at holde vægten, det øger energiforbruget, og er nok det eneste fedt, der ikke sætter sig direkte på bagdelen.

Hvis du giver din krop godt fedt behøver den ikke gemme det dårlige. Kokosfedt sænker desuden kolesterolet og påvirker ikke blodsukkeret, men holder det istedet stabilt.

En masse gode egenskaber - kan det blive bedre?

Laurinsyre
Laurinsyren er en stor del af kokosfedtet, næsten 50%. Den bliver forbrændt af leveren og giver umiddelbart varme og energi. Den hjælper med at holde vores tænder fri for karies. Laurinsyren regnes for at være den største årsag til kokosfedts positive indvirkning på helbredet.

Kaprylsyre
Kaprylsyre er en kort fedtsyre, der også findes i brystmælk, og den er gavnlig for de gode tarmbakterier. Vi har mere end ét kilo gode bakterier i tarmsystemet, og dem skal vi passe på. De hjælper og beskytter os mod infektioner og styrker vores immunforsvar. Krapylsyre er ikke populær hos svampe som candida, og kokosfedt kan derfor forbedre tarmens tilstand.

Udefra
Kokosfedt er godt at bruge til massage, fordi det har mange gode egenskaber. Det smelter hurtigt i kontakt med huden, det varmer og giver fugt.

Ofte anbefales kokosfedt ved eksem og det har også lindret psoriasis. Kløe fra små udslæt lindres hurtigt med kokosfedt.

Prøv det gerne mod fodsvamp, man siger at det har god effekt.

Kokosfedt gør huden blød og glat og formindsker rynker og pletter. Rigtigt godt på tør hud i vinterperioden. Huden bliver silkeblød, og det fungerer på hele kroppen, inklusive ansigtet. Smør også under øjnene for at mindske hævelse, poser og rynker.

Brug det også som indpakning til håret, som bliver blødt og fint. Ja, der er mange anvendelsesmuligheder - kun fantasien sætter grænser.

Indefra
Kokosfedt er fortrinligt til madlavning, da det tåler at blive opvarmet uden at oxidere - det tåler op til 200 grader. Der findes en kokosfedt uden smag, der er dampet ved høj temperatur for at fjerne smag og duft.


Brug den i smoothies og til desserter eller bagværk. Kan også bruges i kaffen - smager skønt.

Ischokoladen bliver supergod med 2/3 Virgin kokosfedt og 1/3 85% mørk chokolade.

Kokosfedt kan hjælpe ved forstoppelse, men da skal der spises 2 - 4 spiseskeer, mellem måltiderne og ikke sammen med noget andet.

Opbevar kokosfedtet ved stuetemperatur. Kokosolien skal ikke komme i kontakt med vand.


Her er manden startet med at tage en skefuld i en kop kaffe om dagen. Det skader da i hvert fald ikke. Jeg selv tager stadig tilløb, men det skal nok komme! ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar