mandag den 11. juni 2012

Tacogratin

Idag har jeg haft lyst til taco! Mega meget! Men istedet for at lave taco uden tortilla'er eller chips til og så sidde og tænke på, hvor meget de manglede, tænkte jeg at lave noget helt andet med taco smagen.
Det endte med at blive godt, så det var jo dejligt! ;)
Som tilbehør havde jeg tænkt at lave blomkålsris, men synes alligevel, det skulle vente til en anden dag, hvor der var sauce til maden. Så istedet kogte jeg revet blomkål i fløde sammen med en bouillonterning, lod det koge ind. Det smagte MUMS!
Og så den gængse grønne salat.

Tacogratin (4-6 pers)
500 g hakket oksekød, et lille hakket løg, 3 hvidløgsfed, 1 dåse flåede hakkede tomater, ca ½ pose Tacokrydderi
200 g flødeost naturel, hvidløgssalt, basilikum, ½ dl fløde
1 snittet porre, 150 g revet ost.

Kødet brunes sammen med løg og hvidløg. Krydderi og tomater tilsættes og saucen simrer i 20 minutter.
Imens røres flødeosten blød med fløden og krydderierne blandes i. Blandingen fordeles i en ovnfast form i bunden og op ad siderne.
Porren skæres i tynde ringe og lægges i bunden af fadet. Herpå fordeles kødfyldet jævnt, og retten drysses med osten. Så skal den bare i ovnen i en 20 minutters tid.

Voila - lækker nem aftensmad! ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar